چند نکته مهم در نگهداری ظروف چوبی

استن لایف

ابتدا باید به این نکته توجه کنید که هر گونه جرمی را نمیتوان از ظروف چوبی پاک کرد. جرم اگر بمدت طولانی و در محیط غیر بهداشتی بر روی هر گونه ظرف چوبی بماند، آن ظرف دیگر غیر قابل تمیز شدن است. اما اگر در محیطی سالم مثل آشپزخانه و    به مدت کوتاه مثلا پس از هربار مصرف ظروف چوبی را پاکیزه نگهدارید میتوانید بمدت طولانی و بدون هیچ نگرانی از آنها استفاده کنید.

اگر شما از ظروف چوبی استفاده میکنید باید این نکته را درنظر داشته باشید که ظروف چوبی را بهتر است پس از هربار مصرف با روغن زیتون و نمک بوسیله یک دستمال، تمیز کنید تا باعث رسوب و ماندگاری اجرام و تولید باکتری نشود.

اگر کثیفی و باکتری به مدت طولانی بر روی ظروف چوبی شما بجا مانده به شما توصیه میکنیم که دیگر به فکر تمیز کردن آن نباشید و از یک ظرف دیگر بعنوان جایگزین استفاده کنید.

اما شاید شما از آن دسته مصرف کنندگان این نوع ظروف باشید که مایلید برای اطمینان بیشتر، هر از چند گاهی ظروف خود را ضدعفونی کنید. برای این کار میتوانید از دستورالعمل طلایی ما استفاده کنید:

  • ابتدا ظروف چوبی رو با محلول روغن زیتون و نمک و بوسیله دستمال تمیز، پاک کنید.
  • ظروف رو داخل یک ظرف بزرگ (مثلا سینک ظرفشویی) گذاشته و آنرا با آب ولرم پرکنید.
  • به آب ولرم داخل ظرف مقدار کمی سفید کننده اضافه و آن را هم بزنید تا سفید کننده در تمام آب موجود حل بشه.
  • ظروف چوبی رو بمدت یکساعت داخل ظرف رها کنید تا سفید کننده تاثیر خودرا بگذاره.
  • آب داخل ظرف رو خالی، و دوباره با آب ولرم پرش کنید.
  • اینبار یک شوینده ملایم مثل مایع ظرفشویی یا دستشویی به آب اضافه کنید و دوباره همش بزنید تا کف کنه.
  • ظروف چوبی باید حداقل یک ربع ساعت داخل این ظرف بمونه. شما میتونید توی این فاصله با اسکاج ظروفتونو بشورید تا این مدت تموم بشه.
  • حالا میتونید آب ظرف رو خالی کنید و ظروف چوبیتونو آب بکشید.
  • برای اطمینان بیشتر و همچنین مراقبت بهتر از ظروف چوبیتون بهتره اونارو با دستمال خشک کنید و بعد از خشک شدنن، سطحشونو بوسیله دستمال به روغن زیتون آغشته کنید.

تهیه و تنظیم سید محمد امین مقیمی